Pages

söndag 3 juli 2011

Västkustlax

Jag skulle gärna äta fisk flera gånger i veckan, men en av döttrarna är inte särskilt förtjust i fisk dessvärre.

Västkustlax
4 port
ca 600 g skinn och benfri laxfilé
Salt
Peppar
ca 200 g räkost eller kräftost
2½ dl valfri grädde
2 msk hummerfond
1 äggula
ca 3/4 dl mix av hackad dill och gräslök
150 - 200 g skalade räkor

Garnering
Citron & räkor

Till servering
Färskpotatis
sallad

Gör så här
Skär laxen i portionsbitar.
Salta och peppra.
Lägg bitarna i en smord ugnssäker form.
Blanda ost, grädde, fond och äggula.
Tillsätt det kryddgröna.
Fördela hälften av räkorna på laxbitarna och häll över såsen.
Gratinera i 200 grader ca 20 - 25 minuter.
Täck ev, med folie mot slutet.
Laxen är klar när det är ogenomskinlig.
Garnera med resten av räkorna och citronklyftor.,
Servera med kokt färskpotatis och sallad.

Inga kommentarer: