Pages

onsdag 6 juli 2011

Hemgjorda hamburgare

Det här är goda hemgjorda hamburgare!


Hemgjorda hamburgare
ca 150 - 200 g nötfärs per person
Grillolja (vanlig) 2 - 3 msk per kilo kött + till pensling
Salt & peppar efter behag (men brukar väl sätta runt 1½ tsk per 500 gram köttfärs
)
Worchestersås - 1 msk per kilo köttfärs
Stora hamburgerbröd
Lagrad ost

Gör så här
Blanda alla ingredienser försiktigt, rör inte mer än nödvändigt.
Forma till bullar i lika stora delar och lägg på en plastskärbräda.
Platta ut med blöta händer, till ca 2 cm tjocka hamburgare.
Pensla sedan på lite grillolja och låt stå en halvtimme i kylen och dra in.
Grilla på hög värme ca 2 - 3 min per sida beroende på tjocklek.
Salta och peppra.

Inga kommentarer: