Räkpannacotta
4 förättsportioner
1 gelatinblad
2 dl lätt creme fraiche
100 g färskost, philadelfiatyp
½ finhackad röd lök
Rivet skal från ½ citron
Saft från ½ citron
ca 1/3 fint tärnad röd pepparfrukt (beroende på styrka)
1 - 2 msk hackad gräslök
salt
vitpeppar
Garnering
Sallad
150 - 200 g skalade räkor
ev fina salladslökar
Till servering
Rostat bröd
Gör så här
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Rör i hop resten av ingredienserna och smak av med salt och peppar.
Smält gelatinbladet med ca 1 msk vatten och rör ner den i den inte alltför kalla röran.
Fördela i vackra glas.
Låt stelna i kyl, 1 - 2 timmar.
Garnera med små knippen av salld och räkor.
Snitta ev. små salladslökar på längden.
Lägg dem i kallt vatten för att svälla och garnera med dem.
Servera med rostat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar