Kycklingspett med melonsallad och tandoorisås med feta
700 g kycklingfilé
½ dl olja
½ dl soja
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
Melonsalsa
2 dl vit quinoa
4 dl vatten
1 kg melon - 1 - 2 sorter
1 gurka
Gör så här
Blanda olja och soja, lägg filerna i den blandningen.
Koka quinoan i 15 min i 4 dl vatten.
Skär melon och gurka i bitar.
Blanda melon, gurka och kokt, avsvalnad quinoa.
Ta upp filerna och rulla ihop dem och trä upp dem på dubbla grillspett.
Grilla dem ca 5 min per sida eller tills de är genomstekta och har fin färg.
Salt och peppra.
Tandoorisås med feta
100 g fetaost
2 tsk tandooripasta elelr torrkrydda
½ msk mango chutney
2 dl turkisk yoghurt
2 krm salt
Mixa samman såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar