Pages

söndag 3 juli 2011

Spenatvåfflor med ädelost & valnötter

En god förrätt!

Spenatvåfflor med ädelost & valnötter
8 st
250 g fryst och hackad spenat
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl riven parmensanost
1 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg

Ädelostcrème
50 g ädelost
2 dl creme fraiche

Till garnering
50 g valnötter
ärtskott


Gör så här
Riv ädelosten och blanda den med creme fraiche.
Grovhacka nötterna.
Tina spenaten.
Lägg den i ett durkslag och pressa ur vätskan med baksidan av en sked.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, ost och salt.
Vispa mjölk oc hägg till en slät smet.
Blad i spenat och smör.
Pensla läggen första gången med smör.
Grädda våfflorna.
Servea dem med en klick ädelostkräm och strö över nötter och ärtskott.

Inga kommentarer: