Pages

torsdag 3 januari 2008

Biff med bambuskott

Asiatisk mat är gott. Så här när snart alla helger är över, så känns asiatisk mat som ett lättare alternativ...

Biff med bambuskott
4 port

400 g mör biff - jag brukar ta lövbiff
3 msk Soya - gärna lite ljusare
2 burkar Bambuskott
1-2 klyftor finhackad vitlök
1 purjolök
4 msk Hoi Sin Sauce
salt och peppar
vegetabilisk olja att steka i


Gör så här:
Strimla biffen fint, 5 mm tjocka strimlor, marinera i soya minst 10 minuter.

Skölj bambuskott och purjolöken i kallt vatten. Skär purjolöken i 1 cm breda bitar, låt bambuskotten rinna av. Hacka vitlöken.

Hetta upp en wok/stekpanna tills det ryker, tillsätt 2 msk olja. Fräs vitlöken lite, tillsätt köttet under ständig omrörning och woka tills det ändrar färg ca 1 minut. Tag upp. Tillsätt ytterligare lite olja och fräs grönsakerna 1-2 minuter, häll tillbaka köttet och tillsätt Hoi Sin Sauce.

Smaka av.

Servera genast till nykokt jasminris eller nudlar.

Inga kommentarer: