Jordgubbstårta
300 g mandelmassa
3 äggvitor
Fyllning
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
1 dl florsocker
½ dl jordgubbssaft
3 äggulor
pressad citronsaft
Garnering
Ca 1 liter jordgubbar
Gör så här
Riv mandelmassan och blanda med de lätt uppvispade äggvitorna.
Häll smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och bred ut till ett jämt lager.
Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.
Låt kakan kallna.
Vispa grädden fast.
Mixa jordgubbar med florsocker och saft, rör ner i grädden med äggulorna.
Smaka av med pressad citronsaft.
Häll ut massan över kakbotten i formen, ställ in i frysen väl övertäckt, minst 4 timmar.
Ta fram tårtan, ca 25 min före servering.
Lossa från formen och garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar