En god efterrätt som jag tror att jag hittade på Tasteline.
Vit chokladmousse med jordgubbssås
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 st äggula(or)
2 tsk florsocker
1 msk apelsinlikör, kan uteslutas
Såsen
0,5 l jordgubbar
1 dl vit sirap
Garnering
8 st jordgubbar
Tillagning
1. Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden löst. Vispa samman gulorna och florsockret. Vänd ner i grädden. Rör ned den smälta chokladen och likören i gräddsmeten. Ställ i kylskåp några timmar eller över natten.
2. Mixa jordgubbarna tillsammans med sirapen. Fördela jordgubbssåsen på fyra tallrikar.
3. Skiva jordgubbarna till garneringen och lägg ovanpå såsen. Skeda upp moussen och lägg som ägg överst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar