Pages

onsdag 19 september 2007

Indisk smörkyckling

Tillsammans med två andra par har jag och min man ett gourmetsällskap. Ett av temana som jag och min man har haft var tema Indien och då bjöd vi på detta till varmrätt.

Indisk smörkyckling
4 portioner
400g kycklingfilé i bitar
1 gul lök, hackad
1 msk smör eller margarin
1 msk Garam Masala
1-2 krm Cayennepeppar
1 burk passerade tomater
2 dl grädde
1 tsk socker
1-1½ tsk salt

Bryn kycklingfilé och lök i smör. Strö över Garam Masala och cayennepeppar. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i några minuter. Servera med ris och en sallad gjord på mango, rödlök, chili, cashewnötter och färsk koriander, samt servera med gurkraita till.

Gurkraita
4 portioner
2 dl matlagningsyoghurt
½ gurka, skalad och grovt riven
½ tsk Kummin, hel
½ tsk salt
svartpeppar
1 krm Cayennepeppar
2 msk färsk mynta, finhackad

Stöt kummin i en mortel och rosta i het panna, utan att tillsätta något fett. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i kyl tills servering.

Inga kommentarer: