Pages

onsdag 19 september 2007

Italiensk köttfärslimpa

Gårdagens middag. Ett recpet som jag fått av Lisa en f.d. kollega inom barnomsorgen.

Italiensk köttfärsllimpa

4 personer

2 ägg
2 dl mjuka brödtärningar (t ex skivad fralla)
1, 25 dl tomatjuice
2 msk hackad persilja
½ tsk oregano
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Blanda samman alla ingredienser, se till att brödet finfördelas och låt stå 10 minuter.

1 kg köttfärs
8 skivor parmaskinka
4 dl grovriven mozarella
lagerblad


Rör ner köttfärsen i blandningen och blanda väl.
Platta ut färsen på ett smörpapper, ytan ska vara lika stor som ett A4.
Lägg parmaskinkan på färsen och fördela osten över ytan.
Rulla ihop som en rulltårta. Nyp ihop i skarven och kortändarna.
Garnera med lagerblad och lägg limpan i en smord långpanna.

Stek ca 1 timme på 180 grader. Köttet kan vara lite rosa i mitten pga av skinkan.

Om man vill kan man mot slutet av tiden slå över lite grädde över köttfärslimpan för att få lite sås.

Servera gärna klyftpotatis, ugnsstekta tillsammans med hel vitlök, skivad palsternacka och morötter.

Inga kommentarer: