Pages

onsdag 19 september 2007

Laxgratäng på Skellefteåvis

Det här har jag blivit bjuden på en trettondagsafton av en mina vänner som heter Helena.

Laxgratäng på Skellefteåvis
700 g färsk lax
riven eller hyvlad västerbottensost
salt, peppar

1. Skär laxen i tunna skivor på snedden så får du stora fina skivor. Salta och peppra.
2. Fördela osten över skivorna.
3. Rulla ihop skivorna /4-5 rullar per person). Ställ dem tätt i en
ugnsfast form.
4. Slå sås över.

Sås
(gör dubbel sats)
2 msk smör
2 msk mjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
1 dl vatten
3 dl grädde

Gratinera i 225 grader 20-25 minuter, den ska bli ljusbrun.
Pressad potatis är gott till. Garnera formen på diagonalen med randigt mönster. Löjrom och rödlök ser fint ut. Lägg dillvippor ovanpå.

Inga kommentarer: