Pages

fredag 28 september 2007

Rödspätta i ugn

Det här receptet fick jag när jag var kring 18 år och arbetade en säsong på GB-Glace. Har ett ungefärligt recept i huvudet. Denna fiskrätt är mkt len och god i munnen, men kalorierna saknas inte...!

Rödspätta i ugn
Rödspätta - beräkna efter antal personer ni är - jag brukar köpa två paket/påsar med spätta
Champinjonstuvning - gör själv enligt recept från kokbok eller köp 2 - 3 brukar färdig champinjonstuvning
Rom av något slag
3 dl grädde - vispas tjock
3 msk vetemjöl röres ner i den vispade grädden

Smörj en form med smör, sätt i rödspättan - salta och peppra - täck över med aluminiumfolie. Grädda ca 15 - 20 minuter i ugn på 225 grader.

Ta ut fisken ur ugnen och bred rommen över fisken, bred sedan ut champinjonstuvningen och sist gräddblandningen över champinjonstuvningen.

Grädda i ugn på ca 225 grader tills grädden fått gyllenbrun färg.

Servera med pressad potatis till och en god sallad.

Inga kommentarer: