Pages

söndag 23 september 2007

Grillade kycklingspett med ugnsstekt potatis och chilisås

I det här receptet har jag inga exakta mått, utan jag hittade bara på lite eftersom en dag i somras när vi skulle grilla på stugan.

Vi var fem personer som åt, varav en mkt hungrig tonårskille som påstod att detta var bland det godaste han hade ätit.

Grillade kycklingspett med ugnsstekt potatis och chilisås
I kg kycklingfiléer

Skär filéerna i långa bitar och lägg dem i marinad någon timme.

Marinad:
Olja
Soya
svarpeppar
Thai chilisås

Trä upp kycklingbitarna på träspett, som varit blötlagda och grilla dem.

Sås
Creme fraiche
Thai chilisås

Blanda ihop ingredienserna

Potatis
Skivade potatiser eller potatisklyftor
Hela vitlökar
Rödlök
Rotsaker som t ex palsternacka, morot om så önskas
Olivolja

Skär alla ingredienserna, sätt dem på en plåt som du ringlat olivolja i.
Stek ca 20 - 30 minuter på 225 grader, beroende på storleken på potatisen och grönsakerna.
Strö flingsalt över vid servering.

Inga kommentarer: