Pages

torsdag 17 juli 2008

Brittatårta

Den här tårtan har nog många namn, jag känner till den under namnet Brittatårta. Det är en av de godaste tårtorna jag vet!!!

Brittatårta

Sockerkakssmet
125 g smör
1 dl socker
2 äggulor
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Marängsmet
2 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade nötkärnor eller flagad mandel

Fyllning
3 dl vispgrädde
bär

Gör så här
Klä en långpanna med smort bakplåtspapper. (Det kan nog behövas dubbelsats till en vanlig långpanna.)
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt gulorna under vispning.
Blanda ner mjöl och bakpulver, varvat med mjölken, lite i taget.
Bred ut smeten tunt i pannan.
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner socker och vaniljsocker, lite i taget.
Bred marängsmeten över kaksmeten och strö över de hackade nötterna.
Grädda ljust beige på 180 grader, mitt i ugnen, ca 15 - 20 minuter.
Låt kallna.
Dela mitt itu.
Bred fyllning på ena och lägg andra halvan över.

1 kommentar:

Anonym sa...

slng i lite russin med, blir jttegott