Pages

onsdag 19 september 2007

Chevrélax med ugnspotatis och basilikasås

Det här receptet kommer från Tasteline som för övrigt har hur mycket goda recept som helst

Chevrélax med ugnspotatis och basilikasås

4 port

600 g skinn och benfri lax
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl creme fraiche
100 g chevré

Ugnspotatis
12 mandelpotatisar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 rödlökar
olivolja
salt
svartpeppar

Basilikasås½ kruka basilika
3 – 6 soltorkade tomater
3 dl creme fraiche

Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Mosa chevrén med creme fraichen och bred blandningen över laxen. Krydda med salt och peppar. Stek laxen i mitten av ugnen på 225 grader i 15 minuter.

Ugnspotatisen:
Skär grönsakerna i stora bitar och blanda dem med potatisen på en plåt. Ringla över olivolja och salta och peppra. Baka dem i ugnen på 200 grader ca 25 minuter.

Basilikasås:
Mixa basilikan och de soltorkade tomaterna, och blanda sedan med creme fraichen.

Inga kommentarer: