Det här receptet kommer från Tasteline som för övrigt har hur mycket goda recept som helst
Chevrélax med ugnspotatis och basilikasås
4 port
600 g skinn och benfri lax
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl creme fraiche
100 g chevré
Ugnspotatis
12 mandelpotatisar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 rödlökar
olivolja
salt
svartpeppar
Basilikasås½ kruka basilika
3 – 6 soltorkade tomater
3 dl creme fraiche
Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Mosa chevrén med creme fraichen och bred blandningen över laxen. Krydda med salt och peppar. Stek laxen i mitten av ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Ugnspotatisen:
Skär grönsakerna i stora bitar och blanda dem med potatisen på en plåt. Ringla över olivolja och salta och peppra. Baka dem i ugnen på 200 grader ca 25 minuter.
Basilikasås:
Mixa basilikan och de soltorkade tomaterna, och blanda sedan med creme fraichen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar