Pages

onsdag 19 september 2007

Leilas pinjekaka med rosmaringlass

En supergod efterrätt från kändiskocken Leila, som jag för övrigt har träffat i Thailand vid millenieskiftet.

Varm pinjekaka med rosmaringlass

1 kaka/8 personer
~
2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa
Smör och ströbröd till formen
~
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Rör i smält smör.
4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
6. Rör ner nötterna och riven
mandelmassa i smeten.
7. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, häll i smeten.
8. Baka kakan i cirka 20 minuter.
~
Rosmaringlassen:
3 kvistar färsk rosmarin
1 l mjuk vaniljglass
~
Gör så här:
1. Plocka rosmarinkvistarna och hacka barren, blanda med glass.
2. Lägg upp en bit pinjekaka och toppa med en sked rosmaringlass.
~
Leilas tips: Kakan ska vara kladdig i mitten, men det kan ta lite längre tid att baka i ugn med endast över/undervärme. Varmluftsugnar är mer effektiva.

Inga kommentarer: