Pages

onsdag 19 september 2007

Pestobakad kyckling med basilikastekt potatis

Från Tasteline igen...!

Pestobakad kyckling med basilikastekt potatis

4 portioner

12 potatisar
olivolja
4 kycklingfiléer
svartpeppar
3 dl färsk basilika
2 vitlöksklyftor
0,75 dl parmensanost
3 msk pinjenötter
4 tomater
Tillagning:

1. Tvätta och skiva potatisen i tunna skivor och skölj väl under rinnande vatten. Torka av potatisen och placera i ugnsform. Blanda i rikligt med olivolja samt ca 0,5 dl strimlad basilika och baka i ugn, ca 35 minuter i 200 grader. Rör om ett par gånger under stekning. Ta ut potatisen när den är gyllenbrun och känns mjuk, salta och peppra.

2. Gör i ordning peston genom att lägga 2,5 dl basilika, vitlök, olja, riven parmesanost och pinjenötter i en matberedare eller mixer och kör till en jämn massa.

3. Salta och peppra kycklingen, bred peston över kycklingbrösten och placera ovanpå potatisen. Låt steka med ca 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Lägg potatisskivorna på tallrikar med den pestobakade kycklingen ovanpå. Strö över krossad svartpeppar. Servera med skivad tomat.

Vintips till maten:
Delicato Merlot
Art.nr: 26550

Inga kommentarer: