Pages

torsdag 14 oktober 2010

Pasta med ruccolapesto

Kanske lite pasta till helgen?!

Pasta med ruccolapesto
4 portioner tagliatelle
400 g kycklingfilé
1 pkt bacon
200 g färsk svamp
matfett till stekning
salt
peppar
1 tsk torkad oregano

Ruccolapesto
6 dl ruccola, ca 50 g
2 vitlöksklyftor
1½ dl olivolja
½ salt
2 krm peppar.

Gör så här
Tillaga pastan enligt recept.
Skär kyckling och bacon i små strimlor.
Skölj och skär svampen i små bitar.
Stek kyckling, bacon och svamp.
Salta, peppra och strö över oregano.
Skölj ruccolan och torka den i en salladsslunga.
Mixa ruccola, vitlök och olja till en grön sås.
Salta & peppra.
Blanda den kokta pastan med ruccolapeston och servera med kycklingblandningen.
Servera med parmensanost och cocktailtomater.

Inga kommentarer: