Pages

fredag 15 oktober 2010

Hallon & mjölkchokladmousse

Ja, som sagt... efterrätter ligger mig varmt om hjärtat...

Hallon & mjölkchokladmousse
6 lite mindre portioner eller 4 större portioner
100 g mjölkchoklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
finrivet skal av en apelsin
3 digestivekex
125 g färska eller tinade hallon

Gör så här
Smält choklad över vattenbad.
Låt den svalna något.
Rör i äggulorna, en i taget.
Vispa grädden (inte för hårt).
Tillsätt lite av gräden till chokladen och rör om så att allt är ordentligt blandat.
Tillsätt choklad- och gräddblandningen till den återstående grädden.
Tillsätt apelsinskalet till chokladmoussen.
Dela digestivekexen i bitar.
Varva chokladmousse, digestivekex och hallon i fyra eller sex glas.
Toppa med hallon och sikta över florsocker.

Inga kommentarer: