Pages

söndag 17 oktober 2010

Jordgubbssallad med parma, mozzarella & basilika

En riktigt god sommarsallad så här på hösten... ;)!

Jordgubbssallad med parma, mozzarella & basilika
4 port
1 liter jordgubbar
1 röd lök
1 näve torkade aprikoser
1 påse ruccola
1 - 2 klumpar mozzarella
2 paket skivad parmaskinka, ca 300 g
1 knippe basilika
flingsalt
nymald svartpeppar
4 msk god olivolja
2 msk balsamvinäger

Gör så här
Snoppa jordgubbarna.
Skala och strimla löken.
Dela jordgubbarna i halvor eller i klfytor.
Vänd ihop olivoljan och balsamvinägern, strimlade aprikoser, salt och peppar.
Lägg upp salladen vid servering på en bädd av ruccola.
Skär mozzarellan i skivor och fördela runt jordgubbarna tillsammans med parmaskinkan.
Riv basilikan i strimlor och singla bladen över salladen.
Droppa olivolja runt salladen, avsluta med en nypa flingsalt och grovmald svartpeppar.

Inga kommentarer: