Pages

fredag 15 oktober 2010

Knäckflarntårta

Här kommer en efterrätt till!

Knäckflarntårta
75 g smör
1 dl havregryn
1 ägg
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
2 msk grädde

Gör så här
Smält margarinet.
Blanda med övriga ingredienser i en bunke.
Bred ut havregrynsbladningen i två cirklar, ca 20 cm i diamter på två bakpappersklädda plåtar.
Grädda i 200 grader i 5 - 10 min.
Låt bottnarna svalna något och lossa dem sedan med en tunn kniv.
Lägg bottnarna på ett tårtfat.
Lägg glasskulor på ena botten.
Toppa med finskuren valfri frukt.
Skär den andra botten i bitar och lägg dem ovanpå eller servera till.
Man kan också lägga på den andra botten som ett lock.

Inga kommentarer: