Italiensk plockmat... mmm! Detta är också ett gott drinktilltugg.
Lufttorkad skinka med mozzarella och pesto
20 st
150 g parmaskinka i skivor
2 pkt mozzarellaost, á 125 g
100 g soltorkade tomater i olja
Pesto
1 vitlöksklyfta
25 g riven parmensanost
1 knippa persilja
½ kruka basilika
50 g pinjenötter
2 msk olja från tomatburken
½ krm salt
Gör så här
Skala vitlökslyftan och riv osten.
Finfördela persilja, basilika, vitlök och pinjenötter.
Tillsätt parmensan, olja och salt.
Klipp bort fettkanten på skinkan och lägg dem omlått på en plastfilm, ca 20*40 cm.
Skär mozzarellan i tunna skivor.
Lägg skivorna på en halvan av skinkan och bred pesto över mozzarellan.
Hacka tomaterna och lägg dem på peston.
Rulla ihop skinkan från långsida till långsida med osten längst in.
Lägg plastfolie runtom och tryck ihop.
Ställ i kylskåp över natten.
Skär i skivor före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar