Pages

torsdag 3 januari 2008

Indisk blomkål & yoghurtsås

Goda tillbehör till Kycklingen i chilicocossås.

Indisk blomkål
½ tsk paprikapulver
½ tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 krm spiskummin
1 krm kardemumma
½ tsk salt
nymald svartpeppar
2 msk pressad citronsaft
2 msk rapsolja
400 g blomkål i små buketter
1 hackad vitlöksklyfta
½ dl vatten
1 dl naturella cashewnötter

Gör så här:
Blanda alla kryddor med citronsaft och olja till en smet.
Gräs alltsammans med blomkålsbuketter och vitlök.
Tillsätt vattnet oc låt sjuda i några minuter tills e är kokat men fortfarande har kvar sin krispighet.
Blanda ner cashewnötterna.

Yoghurtsås
3 dl tock yoghurt, t ex turkisk
1 - 2 krm spiskummin
1/3 kruka hackad mynta
salt, peppar

Gör så här:
Blanda yoghurten med alla kryddorna, smaka av med salt och peppar.
Låt gärna stå och mogna ett tag i kylen.

Inga kommentarer: