Pages

fredag 25 januari 2008

Fredagsmiddag - fårostgratinerad fläskfilé

Fårostgratinerad fläskfilé

4 portioner

1 Fläskfilé
salt
svartpeppar smör

Ostblandningen
100 g grekiskt fårost
1 dl crème fraiche
1 st pressad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa filén från senor och fett.
Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
Lägg över det på ett ugnssäkert fat.

Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar.
Häll ostblandningen över köttet.
Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.

Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och couscous eller ris.

Jag kommer att göra en krämig risotto till

Inga kommentarer: