Pages

fredag 9 november 2007

Superb fisksoppa

Den här soppan hade jag och min man förmånen att få äta i början av 90-talet, då den serverades hos några av våra vänner - Håkan & Pia. Många ingredienser är det i soppan, men den är mer än väl värd att göra.

Fisksoppa
400 g fiskfilé i små bitar
150 g skalade räkor
1 brk musslor
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 bit purjolök
1 bit selleri
Färska tomater
40 g smör
4 - 5 msk smör
1 fiskbuljongtärning + 5 dl vatten
2 dl grädde
5 dl mjölk
2 dl vitt vin eller äppelcider
Salt
Peppar
Curry
Basilika
Oregano
Saffran
Dill
Persilja
Pressad vitlök

Gör så här:
Hacka löken, paprikorna, purjon och seller i strimlor och fräs i smör och curry.
Tillsätt vetemjöl och späd med fiskbuljongen.
Låt koka i 10 minuter.
Tillsätt fisken, mjölk, grädde, salt, peppar, basilika, oregano och saffran.
Låt koka i 10 minuter.
Tillsätt de färska tomaterna mot slutet.
Tillsätt musslor, räkor, vin eller cider, dill, persilja och vitlök.

Avnjutes tillsammans med färskt bröd och vitlökssmör med citronsaft och paprikapulver i.

Inga kommentarer: