Pages

fredag 9 november 2007

Dajmfylld glasstårta med punsch och jordgubbar

En helt suveränt god efterrätt som man kan göra i förväg. Passar kanon till en lite finare middag. Receptet kommer från någon gammal Allas tidning på 90-talet.

Dajmfylld glasstårta med punsch och jordgubbar
1 dubbeldajm
2 msk punsch
4 äggulor
5 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
150 gr osockrade, skivade, halvtinade jordgubbar

Garnering
Jordgubbar, daim och silverkulor

Gör så här:
Visap gulorna med florsockret och vaniljsockret till en tjock och pösig kräm.
Vispa grädden, vänd genast ner äggkrämen, dajm och jordgubbar i grädden.
Tillsätt samtidigt punschen i små portioner.
Håll glassmassan i en form och sätll i frysen 4 - 6 timmar eller över natten.
Doppa formen en kort stund i varmt vatten och stjälp upp den.
Garnera.
Låt fatet stå 30 minuter i kylskåpet innan glassen ska serveras.

Inga kommentarer: