Pages

tisdag 20 november 2007

Jämtlandskakor

Kakor som väcker barndomsminnen... :-)! Suveränt goda till mjölk!!!

Jämtlandskakor
2oo gram smör
2,25 dl socker
1 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

Gör så här:
Rör smör och socker så att det blir poröst.
Blanda i sirap i smör/sockerblandningen.
Blanda samman alla övriga ingredienser och rör ner det i smeten.
Rör till allt blandats väl. Rulla ut längder på bakplåtspappeer.
Sätt in i frysen ett tag för att stelna.
Skär sedan ca halvcentimeter tjocka skivor och lägg ut på en plåt.
Grädda på 125 grader, tills de fått en fin gyllengul färg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många blir det?

Anonym sa...

hur många blir det?

Ulla-Karin sa...

Det ska bli runt 70 kakor, men jag har en förmåga att alltid få en lite mindre mängd

Anonym sa...

Ska dåm vara klibia i miten

Ulla-Karin sa...

Nej, de ska inte vara klibbiga i mitten