Pages

fredag 30 november 2007

Leilas hallon & chokladmarmelad

Såg på Leila Linderholms julprogram i veckan. Det går kl. 21.00 på TV4+. Ett riktigt trevlig och juligt matlagningsprogram. Jag har provat göra en hallon & chokladmarmelad som hon gjorde i sitt program och den är verkligen kanongod! Passar t ex till glass, men gärna till chevréhost (getost) eller till stiltonost. (Blå mögelost).

Hallon & chokladmarmelad
Till 1 burk:
1 1 l frysta hallon
9 9 dl muscovasocker
150 150 g mörk kvalitetschoklad, 70%

Gör så här:
Blanda hallon och muscovadosocker i en kastrull och låt sjuda i cirka 15 minuter. Skumma om det behövs.

Ta bort kastrullen från plattan och smält i grovt hackad choklad.

Låt marmeladen svalna något och häll sedan upp den i desinficerade glasburkar med lufttäta lock.

Det här blir en ganska stor sats. Jag testade att göra av 250 g hallon och det räcker till drygt en stor matbarnsburk.

3 kommentarer:

Johanna. sa...

Hej! Jag undrar om man använder mörkt eller ljust muscovadosocker till marmeladen. Hade nämligen tänkt att göra det som en julklapp lite senare i år och skulle bli glad för svar. Använde du mörkt eller ljust? :)

Ulla-Karin sa...

Hej Johanna!
Jag använde ljust muscovadosocker.

Anonym sa...

Tack för tipset på en annorlunda marmelad. Måste testa!