Pages

fredag 9 november 2007

Saffransskorpor

Fantastiskt goda skorpor till glögg, som jag fått av min syster Kerstin någon gång på 80-talet.

Saffransskorpor
100 g smält smör
2 pkt saffran
50 g hackad och skållad mandel
2 ägg
1½ dl socker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl russin

Gör så här:

Blanda det smälta smöret och saffran och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop alla ingredienser. Degen blir rätt kladdig.
Rulla till 3 längder.
Sätt längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
Grädda 10 minuer på 200 grader i mitten av ugnen.
Ta ut längderna och skär dem genast på snedden.

Sätt tillbaka skorporna i ugnen på 175 grader. Sätt snittytan uppåt på plåten.
Grädda 5 minuter på varje snittsida.
Stäng av ugnen och låt eftertorka med luckan på glänt ca 20 minuter.

Serveras till glögg - gärna till blåbärsglöggen som du hittar i denna blogg.

Inga kommentarer: