Pages

tisdag 27 november 2007

Lite småplock till glöggbuffén

Som vanligt har min favoritreceptsajt en hel del mumsigt till glöggen..!

Baconstekta dadlar
2 paket bacon, 20 skivor
20 st dadlar, torkade, utan kärna

Gör så här:
Linda en baconskiva runt varje dadel. Placera dadlarna med skarven nedåt på smord ugnsfast form.

Baka i mitten av ugnen på 225 grader i 12-15 minuter, eller tills baconet är knaprigt.

Servera dadlarna ljumna eller kalla. Dessa är grymt goda :-)!

Och på Icas receptsajt hittas en hel del gott också....

Dressad prästost
2 dl balsamvinäger
1 dl rödvin
½ dl strösocker
½ krm kanel
1 msk mild olivolja

Gör så här
Koka långsamt ihop balsamvinäger, rödvin, strösocker och kanel i en kastrull tills hälften återstår. Smaka av med salt. Vispa i mild olivolja före servering.
Sedan är det bara att doppa stavar av en god prästost. Till detta gärna ett kraftigt italienskt rödvin av amaronetyp.

Ett till recept från Ica.

Fyllda fikon
6 väl mogna, färska fikon
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk flytande honung
75-100 g fetaost (hel bit)

Gör så här
Värm vinägern och honungen. Håll varmt.
Hetta upp en stek- eller grillpanna och värm
fikonen ca 2 minuter på varje sida.
Skär fetaosten i skivor. Snitta fikonen från
stjälken till ändbiten, ej igenom. Lägg i en bit
ost. Tryck försiktigt ihop. Lägg upp på ett fat.
Droppa honungsvinägern över fikonen.

Inga kommentarer: