Pages

tisdag 20 november 2007

Julinspirerad müsli

Julinspirerad müsli

6 dl havregryn
1 dl skalade sesamfrön
½ dl rårörsocker
1 dl pumpakärnor eller solroskärnor
2 dl riven kokos
½ dl linfrön
½ tsk salt
3 msk pepparkakskrydda
ev. lite vaniljsocker, ca 1 tsk
1 dl vatten
½ dl rapsolja
1 dl russin alternativt dadlar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser förutom vatten, olja och russin/dadlar.
Sätt detta på en djupare plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop vatten och olja och häll det över.
Rosta i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns eller blir ojämn färg.
Hacka den torkade frukten, blanda i den när müslin har svalnat.
Förvaras sedan torrt i en burk med lock.

1 kommentar:

Anonym sa...

Pepparkakskrydda i müsslin? Måste prova!