Pages

fredag 9 november 2007

Fiskgryta

För ett tag sedan åt jag en fantastisk fiskgryta på ett lunchställe inne i stan, som påminner om följande recept:

Fiskgryta
1 gul paprika
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1 purjolök
1 msk olivolja
Lite curry
1 brk krossade tomater
½ dl vatten
1 tsk timjan
½ tsk basilika
1 pkt saffran
2 fiskbuljongtärningar
3 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
500 g torsk
½ kg oskalad räkor
Ev. lite salt - smaka av och känn
Peppar från pepparkvarn - ett par varv

Gör så här:
Hacka paprikorna och löken,bryn i olja och curry.
Häll i tomaterna, vatten, timjan och basilika och låt puttra i 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser (utom räkorna) och sänk värmen och sjud några minuter.
Innan servering - tillsätt räkorna.

Aioli
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 dl olja - dropppas i
1 msk tomatpuré
3 - 4 klyftor vitlök
1 dl creme fraice

Gör så här:

Blanda äggula, senap, tomatpurén, den pressade vitlöken. Droppa försiktigt i olivoljan under tiden du kör med en elvisp.
Blanda sist i creme fraichen.

Serveras till fiskgryan tilsammans med basmati eller jasminris, eller pressad potatis

Inga kommentarer: