Pages

lördag 10 november 2007

Saffranssockerkaka

Om man vill inte orkar baka lussebullar, kan den här saffranssockerkakan vara ett alternativ.

Saffranssockerkaka
2 ägg
3 dl socker
1 påse stött saffran
200 g smält avsvalnat smör
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda i smöret och mjölken i äggblandningen.
Tillsatt saffranet, som du har sött i en mortel.
Blanda bakpulver och mjöl och rör ned det i äggsmeten.

Grädda i en smord och bröad form, gärna med löstagbarkant i ca 45 minuter, nedersta falsen på 175 grader.

5 kommentarer:

Tove. sa...

Måste skriva och tacka för det här receptet, det här helt fenomenalt! Bakade det till en glöggkväll och den fick snudd på stående ovationer =) Dessutom får jag inte komma på nästa glöggfest om jag inte har med mig två stycken till ;) Tack tack!

Ulla-Karin sa...

Vad kul att höra:)! Detta är ett gammalt recept som jag gjorde för första gången antingen i nian (1982)eller första året på gymasiet. Det var ngn hemkunskapslärare som kom med receptet. Och den är verkligen jättegod!

Anonym sa...

Hej hej! Hittade hit via en sökning på "saffranssockerkaka" på Google. Nu har jag bakat två kakor och är super-nöjd med resultatet! Jätte gott verkligen! Tack för receptet!
God fortsättning!

Anonym sa...

Har haft inne min i 45 min och den är helt degig innuti... Hoppas den blir bra.

Fredrik Wikman sa...

Supergod, ska ordna fika tillsammans med dottern nu och är glad att jag hittade tillbaks till detta recept!