Pages

fredag 9 mars 2012

Tunnbrödsskål med brie och hjortron

Hittade för ett par dagar sedan en bunt Allas som jag tidigare fått av svärmor. Här har ni något som är riktig gott och lyxigt som förrätt.

Tunnbrödsskål med brie och hjortron
2 fyrkantiga tunnbröd
4 färska fikon
125 g krämig brieost

Hjortronsalsa
250 frysta hjortron
½ - 1 msk balsamicovinäger, gärna med lite citronsmak
100 g syltsocker
½ finhackad röd pepparfrukt

Garnering
4 små selleristjälkar.

Gör så här
Dela bröden i trianglar.
Lägg dem i en avlång brödform på tvären med snibbarna uppåt.
Koka ingredienserna till salsan enligt anvisningen på syltsockerförpackningen.
Grädda bröden i 225 grader, 5 - 7 min.
Ta upp och låt kallna.
Lägg upp tunnbrödsskålarna på fat, lägg på fikon, brie och salsa.
Garnera med selleri.

Inga kommentarer: