Pages

fredag 9 mars 2012

Dillpannacotta med rökt eller gravad lax

Mums!

Dillpannacotta med rökt eller gravad lax
2 gelatinblad
2 dl babyspenat
3½ dl gräddmjölk - 50/50
ca 1 dl hackad dill
4 laxskivor

Tillbehör
Smör till stekning
salt, peppar
ev. ½ finriven vitlöksklyfta
Sallad till garnering
1 citron

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i minst 5 min.
Fräs spenaten i smör, smaksätt med salt, peppar och ev. vitlök.
Mixa samman gräddmjölk, spenat och dill.
Häll det i en kastrull och sjud upp.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den heta smeten tills bladen lösts upp.
Häll pannacottan i 4 portionsglas, låt svalna ngt och ställ i kylen.
Låt stå kallt fram till servering.
Garnera med salld och en citronklyfta.
Trä laxskivorna på grillpinnar och sätt ovanpå portionsglasen.

Inga kommentarer: