Pages

söndag 25 mars 2012

Blåbärscheesecake

Jag gillar verkligen blåbär! Här har ni en mkt god kaka.

Blåbärscheesecake
10 digestivekex
50 g smör

200 g blåbär, gärna frysta
1½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
400 g färskost, t ex Philadelfia
2 msk vetemjöl
1 ägg

Garnering
ca 1 dl blåbär
citronmeliss eller myntablad

Gör så här
Tina blåbären något.
Kör digestivekexen i en matberedare eller stöt dem i en mortel.
Smält smöret och tillsätt det.
Tryck ut kaksmulorna på botten i en smord pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter.
Grädda botten i 175 grader i ca 8 min.
Kör blåbär, florsocker och vaniljsocker i mixern.
Rör ner färskost, mjöl och ägg.
Häll smeten i formen, grädda alltsammans ytterligare 30 min.
Låt cheesecaken svalna.
Servera kakan kylskåpskall med blåbär och citronmeliss eller myntan.

Inga kommentarer: