Laxsoppa
4 port:
4 laxfiléer, skurna i kuber
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk räkor i lag
1 burk outspädd tomatsoppa (ca 500 g)
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 dl finklippt dill
salt & vitpeppar
4 laxfiléer, skurna i kuber
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk räkor i lag
1 burk outspädd tomatsoppa (ca 500 g)
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 dl finklippt dill
salt & vitpeppar
ev. lite vitt vin
1 brk kräftstjärtar
Gör så här
Hacka lök och vitlök och låt det fräsa i lite smör i en kastrull.
Häll på vatten och grädde och koka upp.
Häll på vatten och grädde och koka upp.
Lägg i fisken och låt sjuda på medelvärme 5-10 min (beroende på storlek) tills fisken är färdig.
Häll på tomatsoppan och hackad dill.
Salta och peppra.
Slå ev. på lite vitt vin.
Låt puttra en stund.
Tillsätt kräftstjärtarna just innan servering.
Servera aioli och vitlöksbröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar