Pages

tisdag 10 augusti 2010

Lax med parmensan och romsås

Dessvärre är det mest jag som gillar lax i våran familj... Här kommer ett gott recept!

Lax med parmensan och romsås
4 portioner
600 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk mjöl
1 uppvispat ägg
2 dl riven parmensan eller västerbottensost
1 msk smör

Gör så här
Salta och peppra fisken.
Doppa fisken i mjölet och därefter i uppvispat ägg och panera sedan i riven ost.
Bryn fisken i teflonstekpanna.
Lägg över den på ett ugnssäkert fat.
Sätt in laxen i ugnen på 200 grader och stek till en innertemperatur på 58 grader.

Romsås
1 avokado
½ msk pressad citronsaft
2 dl creme fraiche
75 g stenbitsrom

Gör så här
Mixa alla ingredienser i såsen förutom romen.
Garnera såsen med stenbitsromen.

Servera med någon god potatis till och en härlig sallad.

Inga kommentarer: