Dessvärre är det mest jag som gillar lax i våran familj... Här kommer ett gott recept!
Lax med parmensan och romsås
4 portioner
600 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk mjöl
1 uppvispat ägg
2 dl riven parmensan eller västerbottensost
1 msk smör
Gör så här
Salta och peppra fisken.
Doppa fisken i mjölet och därefter i uppvispat ägg och panera sedan i riven ost.
Bryn fisken i teflonstekpanna.
Lägg över den på ett ugnssäkert fat.
Sätt in laxen i ugnen på 200 grader och stek till en innertemperatur på 58 grader.
Romsås
1 avokado
½ msk pressad citronsaft
2 dl creme fraiche
75 g stenbitsrom
Gör så här
Mixa alla ingredienser i såsen förutom romen.
Garnera såsen med stenbitsromen.
Servera med någon god potatis till och en härlig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar