Ytterligare en efterrätt... ;)!
Blåbärscheesecake med mangosås
ca 8 -10 bitar
Botten
225 g choklad chip cookies
60 - 75 g smör
Fyllning
2½ gelatinblad
400 g philadelfiaost
250 g kesella vanilj
3/4 dl florsocker
2½ dl vispgrädde
150 g blåbär
Mangosås
250 g fryst mango i tärningar
2 msk socker
saft av lime
Garnering
1 - 2 dl blåbär
1 jordgubbe
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
Kör kakorna i en mixer och tillsätt smör under tiden.
Häll massan i en form med löstagbarkant.
Packa massan med en sked och låt stelna i kylen.
Rör philadelfiaosten smidig med kesella och socker.
Vispa 2 dl av grädden så att den blir fluffig.
Koka upp ½ dl grädde, ta den från värmen.
Ta upp gelatinbladen som får smälta i den varma grädden.
Rör om och låt svalna något.
Blanda i lite i taget av den inte alltför kalla ostblandningen i gelatinlösningen, sedan den vispade grädden och sist blåbären.
Häll allt i formen och låt stelna i kylen minst tre timmar eller över natten.
Garnera med bär.
Koka upp mangon med socker, mixa såsen och smaka av med lime.
Lått kallna och servera såsen kall.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar