Detta receptet räcker till 4 - 6 portioner
Bärdessert med cashewnötter
2 msk smör
1 dl osaltade cashewnötter
1½ dl strösocker
1 dl havregryn
5 dl grekisk yoghurt
2 msk honung
rivet skal av ½ apeslin
ca 3 blandade bär
Gör så här
Smält smöret i en tjockbottnad stekpanna.
Hacka nötterna grovt.
Rör ner nötter, socker och havregryn.
Värm långsamt och rer med trägaffel hela tiden till sockret har smält och fått knäckig färg.
Häll ut massan på ett bakplåtspapper och låt stelna.
Smaksätt yoghurten med honung och apelsinskal.
Rensa, skölj och dela bären om det behövs.
Bryt nötgodiset i små bitar.
Varva i portionsglas bär, yoghurt och nötströssel.
Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar