Pages

lördag 16 januari 2010

Kräftpaj

Pajer i alla dess former tycker jag är gott. Här kommer ett gott recept på kräftpaj.


Kräftpaj

Botten
150 g kallt smör
ca 3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten


Fyllning
125 g späda strimlade salladslökar
ca ½ röd pepparfrukt
olja till stekning
1 vitlöksklyfta
ca 170 g kräftor i lag (spara några till garneringen)
ca 75 g riven västerbottensost


Äggstanning
2 dl creme fraiche
3 stora ägg
salt, peppar


Garnering
kräftstjärtar och om man vill 1 hel kräfta med skal
dill


Gör så här
Blanda pajdegen i matberedare eller för hand.
Kavla ut degen och lägg den i en form, 24 - 26 cm i diameter.
Nagga och ställ i kylen ca 30 min.


Fräs salladslök och pepparfrukt ett par minuter i olja.
Pressa i vitlök och tillsätt kräftstjärtarna.
Rör så att allt blandas.
Låt svalna något.
Fördela fyllningen och ost i pajskalet.


Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar.
Häll det i formen och grädda i 200 grader ca 35 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.


Garnera med kräftstjärtar, en hel kräfta och dillvippa.
Servera en grönsallad till.

Inga kommentarer: