Kyld avokadosoppa med vispad creme fraiche och pistaschnötter
4 personer som förrätt eller 10 små koppar på en buffé
3 avokado - delade och urkärnade
2 ½ dl matlagningsgrädde
3 ½ dl kyclingfond (fond från flaskan + vatten enligt anvisning)
2 msk färskpressad citronsaft
½ tsk curry
2 msk ljus rom
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
Till garnering
2 dl vispad creme fraiche
hackade pistaschnötter
Blanda samtliga ingredienser, utom alkoholen till soppan i en mixer och kör till slät konsistens.
Tillsätt rommen och sätt in i kylen.
Soppan kan förberedas innan, men får lite trist färg eftersom avokadon mörknar. Förvara i sådanafall i högt, smalt kärl med plastfilm över.
Garnera den kalla soppan med creme fraiche som du vispat luftig och pistaschnötter vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar