Pages

onsdag 24 oktober 2007

Kyld avokadosoppa med vispad creme fraiche och pistaschnötter

Kyld avokadosoppa med vispad creme fraiche och pistaschnötter
4 personer som förrätt eller 10 små koppar på en buffé

3 avokado - delade och urkärnade
2 ½ dl matlagningsgrädde
3 ½ dl kyclingfond (fond från flaskan + vatten enligt anvisning)
2 msk färskpressad citronsaft
½ tsk curry
2 msk ljus rom
1 krm vitpeppar
1 tsk salt

Till garnering
2 dl vispad creme fraiche
hackade pistaschnötter

Blanda samtliga ingredienser, utom alkoholen till soppan i en mixer och kör till slät konsistens.
Tillsätt rommen och sätt in i kylen.

Soppan kan förberedas innan, men får lite trist färg eftersom avokadon mörknar. Förvara i sådanafall i högt, smalt kärl med plastfilm över.

Garnera den kalla soppan med creme fraiche som du vispat luftig och pistaschnötter vid servering.

Inga kommentarer: