Det här små mögelostbollarna har jag gjort idag för att ge bort till några vänner, och det var spännande smakkombinationer. Dock ska man inte göra ostbollarna så stora, det kan bli lite väl mäktigt.
Originalreceptet hittas på Salong K.
Hasselnötspanerad blåmögelost med rårörda lingon
200 gram blåmögelost, rullad till bollar
2 dl lingon
1/2 dl socker
100 gram nougat
50 gram smör
1/2 dl grädde
3 dl hasselnötskross
kex
Lägg de rullade ostbollarna på ett fat i frysen. Mosa ihop lingon och socker, låt dra, rör om då och då tills sockret löst upp sig. Smält samman nougat, smör och grädde. Ta ut ostbollar och doppa dem i nougatmassan och rulla sedan i hasselnötskross. Låt stelna i kyl, servera med lingon och kex.
Det italineska vinet Capello di Prete på druvan negro amaro passar utmärkt att dricka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar