Pages

söndag 23 september 2007

Laxcarpaccio med pinjenötter, parmesanost och dillolja

Laxcarpaccio med pinjenötter, parmesanost och dillolja

4 skivor lax - gärna lite stora skivor (man kan även ta kallrökt lax om man hellre vill ha det)
25 g rostade pinjenötter
½ dl rapsolja
1 knippa dill
Parmesanost som hyvlas
Citron
Svartpeppar från kvarn

Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr panna tills de är gyllenbruna.

Mixa dill och olja med en stavmixer i en hög, smal behållare (så att knivarna får ordentligt fäste). Alternativt kan du hacka dillen mycket fint för hand och blanda med olja. Smaksätt oljan med salt och peppar och några citrondroppar.

Fördela laxskivorna på tallrikar. Ringla lite dillolja över, sprinkla lite rostade pinjenötter och några strängar hyvlad parmesan. Avsluta med att dra några varv på svartpepparkvarnen över alltsammans och servera en citronklyfta till varje tallrik.

Inga kommentarer: