Pages

onsdag 19 september 2007

Citrusmarinerade kycklingfiléer, ugnsbakad färskpotatis & rosmarinsmör och ruccola

Det här receptet bjöd jag nyss mina arbetskamrater på.

Citrusmarinerade kycklingfiléer
8 kycklingfiléer

Marinad
0,5 dl apelsinjuice
0,5 dl limejuice
1 dl olja
2 röda paprikor
1 tsk finhacka röd chili
2 tsk svartpeppar

Så här gör du:
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Häll sedan alla marinadingrdienser i en mixer. Mixa någa sekunder och låt därefter kycklingfiléerna ligga i marinaden i kylskåpet i en halvtimme eller mer, tills det är dags att lägga dem på grillen

Ungsbakad färskpotatis med grönsaker
1,3 kg färskpotatis
5 paprikor i olika färger
3 rödlökar
I knippe morötter
8 oskalade vitlöksklyftor
1 knippe timjan
0,5 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
2 tsk strösocker
1,5 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och hacka alla grönsaker. Blanda samman alla ingredienser i en långpanna och krydda med socker, salt och peppar. Ugnsbaka i ca 40 minuter under omrörning eller tills potatisen är mjuk.

Rosmarinsmör
50 g rumsvarmt smör
1 msk finhackad förs rosmarin och timjan
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 kryddmått nymalen svartpeppar

Så här gör du:
Börja med att röra i smöret så att det blir mjukt. Rör sedan ner de överiga ingredienserna i smöret. Forma därefter alltsammans till en rulle. Slå in den i plasfolie och placera kallt så att kryddsmöret stelnar.

Ruccolayoghurt
1 dl hackade ruccolablad
2 dl riven ost (gärna lagrad, t ex Västerbottensost)
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
2 dl matlagningsyoghurt

Så här gör du:
Blanda samman samtliga ingredienser och låt sedan röran stå kallt före servering.

Inga kommentarer: