Receptet kommer från Icas buffétidning.
Krispig sallad med bacon och potatis
500 gram färsk potatis
2 pkt bacon, a 140 gram
1 påse blandad sallad, a 150 gram
1 röd lök
5 soltorkade tomater i olja
150 gram ädelost
Vinägrett
1 msk fransk senap
1 tsk socker
1½ msk balsamvinäger
0,75 dl olivolja
salt & peppar
Koka potatisen och låt svalna.
Klipp baonet i strimlor och fräs det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Skölj salladen, skala och skiva löken. Strimla tomaterna.
Blanda sallad, lök, tomater, bacon och potatis.
Smula över osten.
Vispa ihop senap, socker och vinäger.
Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning.
Krydda med salt och peppar.
Ringla vinägretten över salladen.
Detta är mycket god utflyktsmat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar