Pages

måndag 22 juni 2009

Sommartårta med matjessill

En annan höjdare till midsommarbordet är denna tårta.

Sommartårta med matjessill
200 g mörkt fullkornsbröd
25 g smält smör

Fyllning
2 gelatinblad
3 matjessillfiléer - hackas smått
2 hårdkokta ägg - hackas
1 äggula
2 tsk fransk senap
300 g färskost - t ex Philadelfia
3 dl gräddfil
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad dill

Garnering
1 knippe rädisor
½ dl klippt gräslök

Gör så här
Skär brödet i bitar och mixa det i en matberedare.
Blanda ner smält smör och tryck ut brödmassan i en form med löstagbar kant.
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten ca 10 min.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och smält gelatinbladen i ett par matskedar vatten.
Rör ner gelatinen i fyllningen och blanda noga.
Häll fyllningen i formen och täck med plastfolie och låt stå kallt minst 4 timmar.
Ansa och skölj rädisorna.
Halvera några och garnera tårtan med rädisor och klippt gräslök.

Inga kommentarer: