Pages

fredag 17 oktober 2008

Ostbiskvier

Ett tilltugg till välkomstdrinken! Från en gammal Allas kommer receptet

Ostbiskvier
ca 40 fyllda biskvier

2 dl vetemjöl
2 msk rostade och saltade solrosfrön
½ krm cayennepeppar
120 g riven parmensanost
120 g smör
1 äggula
1 äggvita
40 valnötter,c a 75 g
gräslök

Fyllning
70 g ädelost
150 g färskost, t ex philadelfiaost
2 msk hackad gräslök

Gör så här
Mixa mjöl, solrosfrön, cayennepepar, ost, smör och äggula i en matberedare.
Lägg degen kallt i en timme.
Kavla ut degen tunt.
Ta ut 80 små rundlar ca 4 cm i diameter.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Pensla kexen med äggvita och sätt fast en halv valnötskärna på hälften av kexen.
Grädda i 175 grader i 10 minuter.
Riv ädelosten och blanda samman fyllningen.
Läg det på hälften av kexen, när de kallnat.
Lägg ihop kexen två och två med valnöten överst.

Inga kommentarer: