Pages

fredag 3 oktober 2008

Ost och vin

En lördag som denna känns det helt rätt att köpa lite goda ostar...

Lite mögelost, en god brie, chevré, västerbottensost och så toppa med ngn ost som verkligen har karaktär... nästan så att man baxnar när man öppnar förpackningen..

Till ostarna är ju förstås fikonmarmeladen ett måste, lika så en god acaciahonung, kanske även ngn god tomatmarmelad...

Om man bara ska servera ost och ett gott vin till brukar man tänka så här:

Räkna med att det går åt totalt 200-300 g ost per person.
Servera ostarna rumstempererade så att smakerna kommer till sin fulla rätt.
Ta ut ostarna ur kylskåpet i god tid men lägg inte upp dem för tidigt utan skydd.
Förse varje ostsort med egen kniv att skära med.
Duka upp ostarna i smakordning.
Börja med de mildaste och avsluta med de starkare så kommer alla smaker till sin rätt.

Tänd lite ljus, spela ngn soft och mysig musik och ät och njut!!!!

Inga kommentarer: