Pages

lördag 18 oktober 2008

Räkcrêpes

Crêpes är riktigt gott! Vanligtvis gör jag med skinkstuvning i men det här receptet var en riktig höjdare!

Räkcrêpes
Fyllning
500 g räkor med skal
3 hårdkokta ägg
2 dl riven ost (spara hälften till garnering)
1 citron
1 msk hackad dill
1 dl creme fraiche
salt
peppar

Crêpes
3 msk smör
3 dl vetemjöl
3 dl vatten
1 krm salt
4 ägg
3 dl mjölk
stekfett

Garnering
gräslök
skalade räkor

Gör så här
Skala räkor och ägg.
Skär äggen i små bitar.
Spara några räkor till garnering.
Blanda samman fyllningen, men ta bara hälften av osten.
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda mjöl, vatten och salt till en jämn smet.
Vispa ner ägg och mjölk.
Tillsätt det smälta smöret.
Smält lite stekfett i en liten stekpanna till första gräddningen.
Häll i ca ½ dl smet åt gången.
Vänd när smeten stelnat på ovansidan.
Stek 8 crêpes.
Fördela fyllningen på crêpsen.
Rulla ihop och strö över soten.
Gratinera i 225 grader ca 10 minuter.
Strö över klippt gräslök och räkor vid servering.

Inga kommentarer: